Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Så mycket har din PL-klubb spenderat på fyra år

Lite intressant läsning så här på fredagskvällen. Transferleague.co.uk är en sajt som sammanställer alla affärer Premier League-klubbarna gjort sedan Premier League startades, och har bland annat delsammanställningar från exempelvis 2006. Det är ganska intressant att titta precis från det året, eftersom det var runt den tiden som Manchester City började spendera som värst.

Anmärkningsvärda siffror:

Manchester City har spenderat £383,9 miljoner pund sedan 06. De har bara sålt för £50.8. Netto har de alltså spenderar för ungefär 333 miljoner pund. Det är ungefär 250 miljoner pund mer än tvåan på listan – Tottenham.

– Tidigare värstingspenderarna Chelsea har bara köpt för 8,9 miljoner pund mer än vad de sålt för. Abramovich kanske tycker att lönerna räcker att betala? Manchester United är än bättre – som ju sålde Ronaldo för en hyfsad summa också. Men som en läsare påpekar, det räknas ju det också.

Aston Villa, som aldrig uppges ha några pengar, är den klubb som spenderat tredje mest – netto alltså. 82.3 miljoner pund mer köpt än sålt.

Liverpool är största spenderaren av de så kallade big four-klubbarna, men förstås bara om man ser sedan 2006. Men även om man tittar över en längre period ser man att klubben inte spenderat så lite som det stundtals pratats om.

Arsenal har spenderat överlägset minst sedan 2006 – och ligger långt nere i transfertabellen även över längre tid. £30 miljoner pund har man gått plus sedan 06. Dags att lägga ett par av de miljonerna på en mittback, kanske.

Titta in här och läs mer:

http://www.transferleague.co.uk/index.php/Single-League-Tables/transfer-league-table-2006-2010.html

De här siffrorna kanske inte stämmer till 100 procent, eftersom många transfersummor inte redovisas. Men efter en titt på respektive lag ser även mycket ut att stämma. Vad tror ni? Helt klart läsvärt, tycker vi här i alla fall. Vad tycker ni om siffrorna?

Publicerad 2010-08-06 kl 21:07

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons