Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Skarpenhed sammanfattar

Efter en vecka av sjuka rykten känns det relevant med en sammanfattning. I och för sig var det bara några dagar sedan jag tog över bloggen, men det skiter jag i. Nu är det söndag, nu ska det sammanfattas.

Veckans tre hetaste spelare:

1. Radamel Falcao

Det kanske inte cirkulerar flest rykten kring honom, men Chelseas påstådda superkontrakt tar Falcao in på listan. Colombianen skulle då tjäna bäst i laget. Med tanke på att Fernando Torres fick en helt ok lön vid sin rekordövergång från Liverpool så förstår ni vilka summor det handlar om.

Personligen är jag dock lite tveksam till värvningen. Jag är övertygad om att Rafael Benitez till stor del värvades till Chelsea för att få igång Fernando Torres. Klubben kommer då knappast att köpa in en ersättare någon månad efter det draget. Om Chelsea vill värva Falcao tror jag att det sker i sommar, när Benitez försvunnit och Pep (?) anlänt.

2. Fernando Llorente

Det känns ibland som att varje europeisk toppklubb är intresserade av anfallaren. Någonting som inte är så långt ifrån sanningen som man kan tro. Det är näst intill säkert att han lämnar Athletic Bilbao under vintern, då klubben vill casha in för sin bänkade stjärna. Han var den som gjorde flest mål av de spanska spelarna i La Liga i fjol, och även om han inte värvas som en startspelare är det en anfallare de flesta skulle vilja ha i truppen.

Att anfallaren dessutom flörtade med Premier League i veckan tog inte direkt död på ryktena. Vart han hamnar är svårt att säga redan nu, men med tanke på att Arsenal är intresserade och har lovat att öppna kassakistan i vinter känns det inte som ett orimligt alternativ. Giroud har inte direkt gjort succé under hösten och Llorente kan då bli lösningen.

3. Zlatan Ibrahimovic

“När Raiola snackar flyttar Zlatan” – gammalt Silly-ordspråk. Zlatans kontroversielle agent har än en gång fått mediernas strålkastarljus riktat på sig efter att ha påstått att PSG inte blir Zlatans sista klubb. Det hela är dock lite upphaussat av medierna, då det agenten sa var att PSG inte blir Zlatans sista klubb om han inte stannar kontraktstiden ut.

Oavsätt vilket har det börjat ryktas om klubbar i England och tanken är ju onekligen kittlande. Zlatan går till Manchester City, kastas rakt in i ett guldrace mot United och får chansen att tysta de sista tvivlarna i “fotbollens hemland”. Men hoppar han chansen att vinna “Den där jävla Champions” för en flytt i vinter? Jag tvivlar.

Veckans citat:

“Pengar är pengar och “money talks”. Mikael Lustig är brutalt ärlig när skotska medier undrar om han är intresserad av en flytt till Rubin Kazan.

Veckans wtf:

Sir Alex Ferguson går ut och säger att han absolut inte tänker värva i januari.

Men vänta lite nu, vad händer med Nani som det ryktas så mycket om? Är Ferguson säker på att portugisen kommer att stanna eller känner han att han inte behöver bry sig om att värva någon ersättare? Är det hela kanske ett trick för att få mycket pengar för Nani? Han är lurig han Ferguson.

Veckans galnaste rykte:

Usain Bolt till Manchester United. Sprinten har tidigare uttryckt sin önskan att få spela för klubben och nu har Danny Welbeck gått ut med att han borde provspela. Ja, det är en kul tanke, men jag säger som bundell:

“Tror inte att det jamaicanska friidrottsförbundet skulle bli så glada när han bryter båda benen en kall höstkväll på Britannia.”

Tror ärligt talat inte att Bolt heller skulle bli så glad, eller för den delen få ett kontrakt av Ferguson. Det enda lilla som i teorin skulle kunna tala för att värvningen blir av är Fergusons svaghet för “super-subs”. Bolt skulle då kunna springa allt han orkar i några minuter mot ett gäng trötta försvarare.

Detta bör dock upprepas. Det är en kul tanke, men det kommer inte att hända.

Veckans o rly?:

Robinho längtar hem till Santos. Efter att brassen längtat hem i Manchester City och haft ett par mindre lyckade säsonger i Milan är det kanske inte så oväntat. Mot slutet började Milans försäkringar om att brassen trivdes mycket bra i klubben eka en aning ihåligt. För Robinhos egen skull är det bara att hoppas att han i Santos hittar tillbaka till den form han var i under 2010.

Publicerad 2012-12-16 kl 21:33

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons