Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skarpenhed sammanfattar

Sillybloggen

Ännu en vecka av Silly Season börjar gå mot sitt slut. Kanske inte lika intensiv som den första, men en hel del logiska och galna rykten har självklart dykt upp.

Veckans tre hetaste spelare:

1. Wesley Sneijder

Att den lille holländaren är på väg att byta klubb är det väl få som har missat. Denna vecka har det ryktats mycket om en flytt till turkiska Galatasaray. Om flytten skulle bli verklighet vore det en oerhörd prestigevärvning, inte bara för Galatasaray utan för hela den turkiska ligan.

Så sent som år 2010 rankades Sneijder som en av världens absolut bästa spelare när han ledde Inter till seger i Champions League, Serie A och Coppa Italia. Dessutom hade han lett Holland till sin första VM final på 32 år. Hans ankomst till Galatasaray skulle ge trovärdighet till klubbens satsning för att hävda sig i Europa på allvar.

Annons

Ett mycket intressant rykte, och vad gör de andra klubbarna? Galatasaray kan omöjligt vara den enda klubben som skulle vilja knyta till sig mittfältaren, men det har varit få konkreta försök att värva honom.

2. Taison

Det ryktades om Chelsea, det ryktades mer om Chelsea, det såg ut att vara klart med Chelsea. Då gick Metalist Kharkivs Taison istället till ligakonkurrenten Sjaktar Donetsk. Exakt hur den märkliga övergången gick till är det svårt att sia om, men det känns som att Chelsea måste vara riktigt besvikna över att ha missat honom när de så länge såg ut att ligga först i racet om hans signatur.

Jag ska ärligt säga att jag inte vet hur bra Taison skulle klarat sig i Chelsea, jag har helt enkelt inte sett honom spela tillräckligt mycket för det. Att Chelsea försökte värva Luka Modric först efter det stod klart att man inte kunde köpa Taison säger dock en del om hur högt de rankade honom. Modric däremot skulle jag anse vara en bra värvning, inte minst eftersom det mindre lyckade halvåret i Real Madrid måste fått hans prislapp att sjunka en del.

Annons

3. Pep Guardiola

Den förre Barcelona-tränaren meddelade under Ballon d’Or-galan att han kommer att ta upp tränaryrket igen i sommar. Reaktionerna lät inte vänta på sig och Chelsea smällde in ett superbud på Guardiola. Om ryktet, och framförallt lönen, stämmer kommer alltså Guardiola bli tränaren med högst lön i Premier League, med dubbelt så hög lön som tvåan, Sir Alex Ferguson.

Det känns dessutom ganska troligt att Chelsea laddar inför ett köp av antingen Pep Guardiola eller José Mourinho i sommar. Lek med tanken att Chelsea köper en av dem och Manchester City köper den andra… Vilken underbara sammandrabbningar det skulle kunna bli.

Veckans citat:

“Jag har kommit till England för att bevisa för alla att jag är en av de bästa anfallarna i Brasilien och för att bli ännu bättre.” West Hams nyförvärv Wellington Paulista visade att han i alla fall har självförtroende. Om han spelar lika bra som han levererar citat kommer den 28-årige brassen att vara vinterns kap när säsongen summeras i sommar.

Annons

Han tar alltså steget från Brasilien till Europa som 28-åring, inte det vanligaste för spelare som “är en av de bästa anfallarna i Brasilien”. Jag kommer i alla fall att kolla in West Ham lite extra i vår.

Veckans wtf:

Tottenhams tränare, Andres Villas-Boas, gick ut med att klubben inte kommer att värva några anfallare i vinter vilket det spekulerats mycket i. Några timmar senare “avslöjar” Sport Bild att Tottenham jagar just en anfallare. Silly Season när den är som bäst.

Veckans galnaste rykte:

Inte i första hand för att det är otroligt, utan framförallt för att det är en så pass ovanlig affär där stora namn med höga poster säger rakt ut att motparten har helt fel. Galatasarays sportchef Bulent Tulun uttalade sig i torsdags om klubbens försök att värva Sneijder. “Sneijder kommer att ge oss ett besked inom 24 timmar, men i 99 procent av fallen är förhandlingarna klara tidigare än det”.

Annons

Sedan dess har det inte hörts någonting om något besked och Sneijders agent, Sören Lerby, har gått ut och sagt att de inte pratat med Galatasaray och tänker vänta och se vad de har för alternativ. Antingen har det skett ett gravt missförstånd eller så är det någon av parterna som ljuger, och det ganska ordentligt.

Veckans o rly?:

Milan strävar mot ett yngre Milan, och funderar på att i sommar värva den då 29-årige Francesco Lodi. Ja, intervjun med Milans vice president Adriano Galliani är underbar på flera olika sätt. Att han ratar Balotelli och Drogba samtidigt som han säger att Robinho kommer att stanna är en sak, men hur får han Lodi till att vara en representant för ett yngre Milan? Ska klubben värva en ovanligt ung 29-åring i sommar?

Sedan har jag ingenting mot själva värvningen av Lodi. Frisparksspecialisten kan ge Milan lite fler alternativ på mittfältet och skulle kunna gå in i en “Pirlo-roll”. Däremot tycker jag att Milans uppfattning är lite skev om de ser Lodi som en perfekt spelare för att föryngra Milan.

Annons
Publicerad 2013-01-13 19:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto