Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Skarpenhed sammanfattar

Silly Season börjar lida mot sitt slut och som alltid är det nu som det roligaste börjar och de galnaste värvningarna dyker upp. På torsdag nästa vecka stängs det internationella transferfönstret och jag är mycket glad över att kunna meddela att Sillybloggen kommer att köra en liverapportering under kvällen. Allt för att följa de sista desperata värvningarna.

Veckans tre hetaste spelare:

1. Wilfried Zaha

Sir Alex Ferguson sade att man inte skulle göra några värvningar i vinter. Men så blev det inte riktigt. United lyckades i veckan värva den kanske mest hypade spelaren i England.

Jag minns att under landskampen mot Sverige på Friends Arena var Zahas medverkan det enda som de engelska journalisterna pratade om innan matchen och fram tills andra halvlek. Efter matchen handlade det mest om Zlatan, men det är en annan historia.

Om den irrationelle yttern kan leva upp till de otroligt höga förväntningar som skapas så fort England får en talang… då har Ferguson gjort ett kap. På planen känns han mest som en lite oslipad diamant, och sådana spelare har Ferguson genom åren varit mycket bra på att fostra. Förutsättningarna ser onekligen goda ut även om det är en bit kvar.

2. Fernando Llorente

Spanjoren ryktades bli såld redan förra transferfönstret och Athletic Bilbaos vägran att släppa honom, eller låta honom bli ordinarie igen, har fått mycket uppmärksamhet inom fotbollsvärlden.

Han har jagats av många storklubbar och är nu klar för Juventus. Fotbollskanalens italienbloggare, Lorenzo Medici, är dock inte helt övertygad om värvningen.

– Bra spelare, men inte toppklass. Min känsla när jag sett honom är att han inte är den ”top player” som Juve behöver för att utmana på allvar i Champions League. Typ en Cavani. Men visst jag kan ha fel, kanske utvecklas han till det i Juve, säger Medici till Sillybloggen.

3. Victor Wanyama

Celtics mittfältstuffing var framförallt i fokus i början av veckan, men det är många klubbar i Premier League som rycker i 21-åringen nu. Självklart beror detta till stor del på Celtics lyckade spel i Champions League.

Det är inte utan att man funderar på vad som skulle hänt om Helsingborg hade slagit Celtic i kvalet. Minns att bland andra Nikola Djurdjic var mycket irriterad över att han tyckte att HIF var det bättre laget.

Tänk att engelska medier då kanske skulle spekulera i att Pär Hansson är på väg till Manchester United, May Mahlangu till Fulham, Nikola Djurdjic till Dortmund och Jere Uronen till Chelsea…

Veckans citat:

”Oups, trodde att bara man var fransman och spelade fotboll skulle man gå till Newcastle och skriva på. Inte en chans att jag lämnar Reading #LoveReadingFC#”.

Readings ytter, Jimmy Kebe, lurade pressen och Readings fans genom att först meddela att han är klar för Newcastle. Sedan väntar han en kvart, låter presskåren jobba och Readings fans våndas, innan han slänger iväg ovanstående inlägg på twitter.

Det som förhöjer citatet ännu mer är att Readings officiella twitter svarar blixtsnabbt:

”He’s Jimmy Kebe – He jokes when he wants”.

Veckans wtf:

Newcastle ligger pyrt till i Premier League. Lösningen? Att värva in en massa franska spelare.

Laget skulle nu kunna ställa upp med ett helfranskt lag, visserligen skulle en utespelare tvingas vara målvakt men ni förstår min poäng.

Av de fem värvningar som Newcastle gjort under vinterns Silly Season har samtliga varit fransmän. Kanske anser Pardew att fransmän klarar pressen bättre? Nog för att både Hatem Ben Arfa och Yohan Cabaye har varit bra, men är en fransk revolution lösningen på Newcastles kris?

Nja, framförallt har klubben haft otur med skador och Demba Ba fick ensam dra ett stort lass i offensiven innan han gick till Chelsea. Med sitt ordinarie lag och spetsen från nyförvärven ska de klara sig kvar.

Veckans galnaste rykte:

Inters Yuto Nagatomo ryktades gå till Real Madrid, någonting som inte känns speciellt troligt. Jag kan inte se att Nagatomo skulle kunna bli någonting mer än en bänkspelare i Real. Både Marcelo och Coentrao känns vassare på vänsterbacksplatsen.

Inte heller har 26-åringen framtiden för sig och den enda anledningen till att övergången kan bli av känns sorgligt nog för att Real ska öka sin tröjförsäljning.

Veckans o rly?:

Precis som Frank Lampard verkade Ashley Cole inte ut att få nytt kontrakt av Chelsea och såg ut att lämna klubben till sommaren. Det ryktades om Real Madrid och PSG, men i veckan gjorde Chelsea en helomvändning.

De gick från att inte vilja behålla honom till att göra honom till världens bäst betalde back. Anledningen ryktades vara att Ryan Bertrand inte levt upp till förväntningarna. Men ärligt talat, det borde de väl ha sett tidigare i så fall?

Är det kanske så att reaktionerna på ”dumpandet” av Cole och Lampard spelat in? Det skulle onekligen vara intressant att få reda på vad som egentligen gjorde att klubben ändrade sig så tvärt.

Publicerad 2013-01-27 kl 14:32

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons