Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Van Dijk till Liverpool för rekordsumma

Sillybloggen

Liverpool har rott värvningen av Virgil van Dijk i land. Klubben bekräftar nu på sin hemsida att att man överens med Southampton och mittbacken själv. Enligt tidningen The Telegraph  betalar Liverpool 75 miljoner pund, drygt 830 miljoner kronor för Van Dijk, som i dag tillhör Southampton.

Van Dijk ansluter från och med den 1 januari då fönstret öppnar igen.

Köpet innebär att Van Dijk blir den dyraste back-värvningen av klubb en någonsin. Det nuvarande rekordet sattes av Manchester City då man köpte Kyle Walker från Tottenham för enligt uppgifter 54 miljoner pund (drygt 600 miljoner kronor).

Liverpool ville värva Van Dijk redan i somras, men då strandade affären mycket på grund av att Southampton menade att Liverpool tagit kontakt med spelaren på ett regelvidrigt sätt. Det slutade med att Liverpool erkände sitt misstag, drog tillbaka sitt intresse – och bad om ursäkt med ett officiellt uttalande.

Annons

Även Manchester City och Chelsea har uppgetts vara intresserade av försvararen.

Någon kontraktslängd för holländarens del framgår inte på klubbens hemsida, däremot skriver man att försvararen kommer att spela i nummer fyra.

Publicerad 2017-12-27 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto