Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Officiellt: Van Dijk till Liverpool för rekordsumma

Liverpool har rott värvningen av Virgil van Dijk i land. Klubben bekräftar nu på sin hemsida att att man överens med Southampton och mittbacken själv. Enligt tidningen The Telegraph  betalar Liverpool 75 miljoner pund, drygt 830 miljoner kronor för Van Dijk, som i dag tillhör Southampton.

Van Dijk ansluter från och med den 1 januari då fönstret öppnar igen.

Köpet innebär att Van Dijk blir den dyraste back-värvningen av klubb en någonsin. Det nuvarande rekordet sattes av Manchester City då man köpte Kyle Walker från Tottenham för enligt uppgifter 54 miljoner pund (drygt 600 miljoner kronor).

Liverpool ville värva Van Dijk redan i somras, men då strandade affären mycket på grund av att Southampton menade att Liverpool tagit kontakt med spelaren på ett regelvidrigt sätt. Det slutade med att Liverpool erkände sitt misstag, drog tillbaka sitt intresse – och bad om ursäkt med ett officiellt uttalande.

Även Manchester City och Chelsea har uppgetts vara intresserade av försvararen.

Någon kontraktslängd för holländarens del framgår inte på klubbens hemsida, däremot skriver man att försvararen kommer att spela i nummer fyra.

Publicerad 2017-12-27 kl 19:05

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons