Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidiga morgnar blev droppen för Pienaar - lägger skorna på hyllan

Sillybloggen

Steven Pienaar, 35, lägger sina skor på hyllan. Det meddelar den tidigare yttermittfältaren via Twitter.

– I dag meddelar jag att min fotbollskarriär som spelare är över, säger Pienaar i en video.

För den sydafrikanska sajten kickoff.com berättar Pienaar att de tidiga morgnarna i hans senaste klubb Cape Town City var en bidragande orsak till hans beslut.

– Redan min andra vecka efter att ha anslutit till Cape Town sade jag till tränaren: “Coach, jag tror inte att jag kan göra det här med att vakna så tidigt som klockan sju på morgonen för att gå och träna. Det här är första gången i min karriär som jag vaknar vid klockan sju för att gå till en träning som startar nio”. Han sade att jag skulle vänja mig, men vid min ålder kunde jag inte stå ut med att sitta i bilen i en och en halv timme för att komma till träningen. Jag klagade varje morgon och jag kände att jag inte ville spendera mitt sista år som spelare så, säger Pienaar.

Annons

Pienaar representerade klubbar som Ajax, Borussia Dortmund, Tottenham och Everton under sin karriär. Hans sista klubb som han spelade matcher för blev Bidvest Wits i sydafrikanska högstaligan och totalt gjorde han 62 A-landskamper för Sydafrika.

Publicerad 2018-03-01 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto