POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Arsenal-stjärnan var fri att lämna - hoppas på lösning innan VM: "Vill ha det klart snart"

Den engelske innermittfältaren Jack Wilshere sitter på ett utgående kontrakt, som går ut efter säsongen, med Arsenal. Klubbens tränare Arsene Wenger har tidigare gått ut med att klubben jobbar på att förlänga kontraktet, samtidigt som The Sun rapporterat om att Wilshere i sådana fall måste acceptera en lönesänkning. 

Men inför säsongen var däremot Wilshere nära att lämna klubben.

– Han sa, “jag ska vara ärlig med dig och för stunden kommer vi inte att ge dig ett nytt kontrakt, så om du kan hitta ett kontrakt någon annanstans, så kan du gå”. Självklart blev jag inte så glad över det, men samtidigt var jag glad över att han var ärlig, säger Wilshere enligt engelska tidningen The Independent.

– Han gav mig möjligheten att hitta något annat med tre eller fyra veckor kvar av transferfönstret, men jag hittade inget som jag ville ha vid den tidpunkten, samtidigt som jag ville komma i form, så jag beslutade för att stanna och bygga upp min fysik.

Wilshere byggde under hösten upp sig och fick till att börja med speltid i ligacupen och Europa League innan han slog sig in i lagets startelva i ligan. Han har ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt, men hoppas att det ska lösa sig innan sommarens VM.

– Jag har tre månader kvar av mitt kontrakt. Jag vet inte vad jag ska svara på det (om han vill ha sin framtid klar innan VM). Idealist, ja. Jag vill lösa det så snart som möjligt, säger han.

Wilshere har under säsongen gjort ett mål och två assist på 17 matcher för Arsenal i Premier League och lika många poäng på nio matcher i Europa League.

Publicerad 2018-03-22 kl 15:15

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto