Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Xavi lägger av i sommar - blir huvudtränare

Sillybloggen

Den tidigare spanske Barcelona-stjärnan Xavi Hernandez lämnade 2015 den spanska giganten för spel med Al Sadd i Doha, Qatar. Han har under de senaste säsongen fått gott om speltid i klubben och bärgade i fjol tre titlar. Däremot har det under senaste tiden ryktats om att han snart kan lägga lägga av.

Enligt spanska tidningen Marca kommer det nu snart bli officiellt att Xavi lägger skorna på hyllan. Mittfältaren sitter på ett utgående kontrakt, som går ut i juni, men har enligt tidningen blivit erbjuden ett nytt tvåårskontrakt som huvudtränare.

– Klubben har inlett en överenskommelse med Xavi om att fortsätta i två säsonger till, även om hans roll ännu inte är bestämd, säger Al Sadds klubbdirektör Turki Al-Ali enligt tidningen.

– Han kan fortsätta som spelare eller helt enkelt i en annan roll. Det kommer snart att kommuniceras ut, fortsätter han.

Xavi tar i sådana fall över Jesualdo Ferrieras roll som huvudtränare i föreningen. Det blir dock inte spanjorens första tränaruppdrag, då han sedan en tid tillbaka assisterat Felix Sanchez arbete, som förbundskapten i Qatar, vilket han förväntas göra fram till VM 2022.

Annons
Publicerad 2018-04-04 18:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto