Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: HIF-ikonens son skriver kontrakt med MFF

Sillybloggen

Den tidigare svenske landslagsanfallaren Rade Prica var i flera år proffs utomlands och tillhörde i två sejourer Helsingborgs IF på svensk mark. Däremot inledde hans son Tim Prica, 16, sin karriär på svensk mark som tolvåring i Malmö FF. Efter flera år i klubbens ungdomsakademi, så fick 16-åringen i dag ett lärlingskontrakt med klubben.

– Det är jättekul. Det är något jag drömt om sedan jag var liten. Självklart är det ett stort steg men jag är ambitiös, jobbar hårt och förbereder mig på bästa sätt inför träning och match, oavsett om det är U19 eller A-laget, säger han till klubbens hemsida.

– Jag hoppas på att prestera hela tiden och spela till mig en plats i laget, fortsätter han.

Daniel Andersson om talangen:

– Det känns väldigt roligt. Tim Prica är en ambitiös och målmedveten spelare som ständigt tar kliv framåt. Han har bra teknik, tar smarta löpningar och är en bra målskytt, säger han till hemsidan.

– Han har redan fått känna på träningar med A-laget och gjort bra ifrån sig där också. Nu får han komma in i det stegvis på grund av sin unga ålder, fortsätter han.

Annons

Prica blev i vintras yngste spelare någonsin att debutera i Malmö FF:s A-lag, när han fick speltid i en träningsmatch mot Roskilde. Klubben meddelade vidare på hemsidan att han till att börja med kommer att medverka på enstaka träningspass med A-laget för att vid årsskiftet tillhöra A-truppen fullt ut.

Publicerad 2018-08-02 14:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto