Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marca: ”Här är fem anledningar till att Barça vill ha Vidal"

Sillybloggen

Barcelona uppgavs i går, enligt den spanska tidningen Sport, vara överens med Bayern Münchens chilenske stjärna Arturo Vidal om ett personligt avtal, men även med Bayern om en övergångssumma på drygt 308 miljoner kronor för en övergång i sommar.

Nu listar den spanska tidningen Marca fem anledningar till att Barcelona, lite oväntat, ser ut att knyta till sig den chilenske landslagsmannen.

I först hand handlar det om att han har lite av Paulinhos, som tidigare i sommar återvände till Kina, spelstil som en hårt arbetande mittfältare, vilket tränaren Ernesto Valverde möjligen nu saknar, då Paulinho lämnade mot hans vilja.

Därefter handlar det om att han kan bli en nyckel i lagets ryggrad, som en väldigt allsidig spelare, vilket kan resultera i att Ivan Rakitic och Sergio Busquets får mer fria roller och möjligen kan få ut det bästa av sig själva med Vidal på planen.

Annons

Vidare skriver Marca att Barcelona kan behöva Vidals kvalitet i luftrummet, då han både i försvar och anfall är stark på huvudet. Dessutom tar tidningen därefter upp mittfältarens ledarskap, karaktär och vinnarmentalitet som fina egenskaper.

Slutligen anser tidningen att Vidal, till skillnad från andra nyförvärv, kommer att ha lätt att acklimatisera sig och gå in och leverera direkt för klubben i La Liga.

Vidal anslöt under sommaren 2015 till Bayern från Juventus och stod under den gångna säsongen för sex mål och två assist på 22 framträdanden i Bundesliga.

Publicerad 2018-08-03 08:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto