Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Agenten bekräftar att Courtois vill lämna för Real - ber Chelsea sälja

Sillybloggen

Thibaut Courtois har den senaste tiden intensivt kopplats ihop med en flytt till Real Madrid, då han bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Chelsea.

Nu går den belgiske målvaktens agent Christophe Henrotay ut och bekräftar att Courtois vill lämna.

– Jag har läst allt som Chelsea har sagt om att det är upp till Thibaut, men han har gjort klart för klubben att hans bästa alternativ är att gå till Madrid. För honom är det ett stort beslut, för han vill vara nära sin familj. Det finns ett erbjudande hos Chelsea att acceptera, säger Henrotay i en intervju med The Sun.

– Vi har sett vissa som menat att det handlar om pengar, och det är sant att han kan höja sin lön vid en flytt. Men han har tackat nej till bättre erbjudanden från andra klubbar eftersom det här är mer än ett ekonomiskt beslut.

Annons

Tidigare i veckan kom uppgifter i England om att Real Madrid ska ha fått ett bud värt 350 miljoner kronor nobbat av Chelsea.

– Den köpande klubben har kommit med ett rimligt erbjudande för en spelare som har ett år kvar på sitt kontrakt där de vet att de kan värva honom gratis om tolv månader. Chelsea kan få en bra summa för honom nu och värva en ersättare. Eller så kan de värva en ersättare nästa sommar utan att få något för Thibaut, säger Christophe Henrotay.

Han tillägger:

– Det är förståeligt att folk kan bli upprörda för att han vill lämna klubben, vi accepterar det. Men det är ett mänskligt beslut baserat på att han vill vara nära sina barn – det är också rimligt.

Publicerad 2018-08-04 13:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto