Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Chelsea har hittat Courtois ersättare - blir tidernas dyraste målvaktsövergång

Sillybloggen

Thibaut Courtois har under sommaren flitigt ryktats bort från Chelsea med Real Madrid som nästa klubbadress. Nu ser övergången ut att komma allt närmare – och nu uppger spanska Marca att Chelsea har hittat en ersättare till den belgiske landslagsmålvakten.

Enligt Marca blir Athletic Bilbaos Kepa Arrizabalaga Chelseas nye målvakt, då London-klubben bestämt sig för att betala 23-åringens utköpsklausul på 80 miljoner euro, drygt 800 miljoner kronor. Skulle övergången gå igenom blir Arrizabalaga tidernas dyraste målvakt, då han kostar ännu mer än Alisson Becker, som just nu innehar rekordet i och med hans övergång till Liverpool från Roma för en första övergångssumma på drygt 645 miljoner kronor tidigare i sommar.

Enligt Marca kommer Chelseas representanter flyga till Spanien i morgon kväll för att slutföra affären, och Arrizabalaga kan vara på plats och träna med Chelsea redan under torsdagen.

Annons

Enligt tidningen väntas Arrizabalaga skriva på för minst fem år, och få en lön “långt över den han nu har” i Athletic.

Arrizabalaga har under sin karriär gjort 54 framträdanden för Athletic Bilbaos A-lag, och var i sommar en del av Spaniens VM-trupp i VM i Ryssland. Han har även spelat La Liga-matcher för Real Valladolid.

Publicerad 2018-08-07 17:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto