Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Lyon köper loss Celtic-stjärna - kostar över 200 miljoner kronor

Sillybloggen

Mikael Lustigs Celtic tappade i dag en viktig pjäs inför fortsättningen av säsongen med spel i den skotska högstaligan och i gruppspelet i Europa League. Den regerande skotska mästaren meddelade i dag att klubben är överens med Lyon om en övergång för anfallaren Moussa Dembele, 22, till den franska storklubben för spel i Ligue 1.

– Det är viktigt att klargöra att vi aldrig har lovat någon spelare att han får lämna klubben vid en viss tidpunkt. Det har aldrig hänt. Vi har faktiskt sagt hela tiden att vi inte ville sälja Moussa med tanke på omständigheterna i transferfönstret och att vi avvisade ett bra erbjudande i går, säger Celtic-tränaren Brendan Rodgers till klubbens hemsida.

– Det här beslutet, att acceptera erbjudandet, har tagits för att tjäna A-lagets intressen, mitt ledarteam, kulturen och miljön vi har byggt under de här två senaste säsongerna. Styrelsen och jag är eniga och de har varit väldigt stödjande i den här frågan, fortsätter han.

Annons

Senare under kvällen bekräftade även Lyon att affären är i hamn. Klubben meddelade även att övergången kostar klubben 22 miljoner euro, drygt 234 miljoner kronor och att anfallaren skrev på ett kontrakt som sträcker sig fram till den sista juni 2023.

Dembele stod under den gångna säsongen för åtta mål och sju assist på 23 framträdanden för Celtic i den skotska högstaligan. Han anslöt under sommaren 2016 till klubben från Fulham.

 

Publicerad 2018-08-31 23:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto