Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
15v

Sensationella uppgifterna: United tittar på Andreas Granqvist

Andreas Granqvist ska, enligt uppgifter till sajten FotbollDirekt, vara aktuell för en flytt till Manchester United. Den svenske landslagskaptenen valde att flytta hem till Helsingborg efter VM, men enligt sajten har United kommit med en förfrågan till HIF – och det skulle i så fall röra sig om en flytt då transferfönstret öppnar i januari igen.

– Jag har ju vetat om att ryska storklubbar vill ha mig och fortfarande vill det. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret. Just nu kan jag inte tänka på så mycket annat än HIF. Jag vill betona att jag trivs otroligt bra i HIF, säger han till FotbollDirekt.

– Men jag vill ändå inte utesluta någonting. Om exempelvis en storklubb kommer med någonting i januari, då får vi se, men samtidigt måste HIF i så fall vara med i båten.

Manchester United var under sommarfönstret på jakt efter en mittback, bland annat Atletico Madrids veteran Diego Godin, men klubben lyckades aldrig ro någon värvning i land.

Granqvist agent Martin Dahlin skriver i ett sms till Fotbollskanalen:

”Efter att ha varit en av hela VM bästa försvarare samt gjort två mål så är det är naturligt att intresset för Granen trots sin ålder är stort. I övrigt har jag inga kommenterar och som ni vet sedan tidigare så har kommenterar jag aldrig specifika klubbar.”

Vintern 2006 skrev Henrik Larsson på för Manchester United och flyttade på ett korttidslån till klubben 2007. Totalt blev det sju matcher i klubben då. FotbollDirekt skriver att man i så fall kan komma att “kopiera en Henke-lösning” för att få över Granqvist.

Klubbens ordförande Krister Azelius säger till Fotbollskanalen att parterna inte talats vid om att “kopiera en Henke-lösning”.

– Jag kan förstå att det luktar likheter här med vad vi gjorde 2007 när jag läser uppgifterna. Men någon sådan diskussion med Granqvist om att göra en Henrik Larsson version två, det har inte förekommit. Min bild är tydlig: Andreas Granqvist spelar år 2019 i HIF. Men jag är också beredd att säga att om det dyker upp någonting som intresserar honom och som är bra för oss så får vi ta det där och då som vi alltid gör. Han är en spelare i truppen precis som alla andra. Och det fina i kråksången här är att, precis som vi sa till honom innan han skrev på, är att vi har förhandlingsrätten på sedvanligt sätt, säger Azelius.

Helsingborgs IF har heller inte fått några konkreta bud på Andreas Granqvist..

– Jag hörde väl från något håll i somras, innan han spelade matcher för oss, att det fortfarande fanns intresse från vissa ryska klubbar. Jag vet ju att Krasnodar ville behålla honom. Men ingen klubb eller klubbrepresentant har varit i kontakt med oss och ställt en fråga gällande Andreas Granqvist. Allting gällande det här ryktet har rört sig utanför vår sfär, säger Azelius.

När Granqvist flyttade hem skrev han på ett sexårskontrakt med HIF, tre år som spelare och tre år som sportchef.

I klubben spelar som bekant redan landslagskollegan Victor Nilsson Lindelöf.

Publicerad 2018-10-02 kl 14:09

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons