Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Mian lämnar Elfsborg - återvänder till Hammarby

Sillybloggen

Janne Mian har en bakgrund som ledare i Hammarby, men har den senaste tiden varit i Elfsborg. Där har han bitvis varit både huvudtränare och assisterande tränare i A-laget, men har närmast tränat U19-laget.

Nu står det klart att Mian återvänder till Hammarby. Detta i samband med att Bajens fystränare Jimmy Lidberg tackat nej till en förlängning. Mian kommer in i Hammarbys ledarstab som resurstränare med inriktning på fys och individuell träning.

– Janne har ett väldigt brett kunnande inom fotbollen. Han är fysioterapeut i grunden, och har jobbat både som fystränare och som fotbollstränare. Med det får han hos oss en roll såväl i det medicinska teamet, som i tränarteamet. Dessutom har han varit i Hammarby förut och kan kulturen här, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Annons

Mian själv är glad över att återvända till Bajen.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby, som har gjort en fin resa och etablerat sig som ett topplag i allsvenskan. Nu kommer jag att jobba med fysen, till en början tillsammans med Jimmy, och jag kommer att vara ett bollplank till tränarna kring fysen, jobba med individuell träning, hjälpa till med behandling av spelare och bistå i utvecklandet av rehaborganisationen. Det är en väldigt spännande roll, och först och främst ska jag nu lära känna spelarna och se vilka behov de har, säger Mian till klubbens hemsida.

Publicerad 2019-01-04 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto