Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guardiola bekräftar samtal om nytt avtal med stjärna: "En av de bästa jag sett"

Sillybloggen

Manchester Citys lagkapten Vincent Kompany, 32, lämnade redan 2008 Hamburg för Manchester City och är i dag en av klubbens mest meriterade spelare och stora fanbärare, då han var med på klubbens första steg på väg mot toppen i Premier League.

Tränaren Pep Guardiola berättade redan i somras att han ville förlänga med Kompany, som har ett utgående kontrakt, och nu berättar han att det förs samtal mellan parterna.

– Vi pratar om det – jag skulle vilja det. Han är vår kapten, har elva år här, vi såg kvaliteten och den stora personligheten i de två senaste ligamatcherna. Det enda problemet med Vincent är hans skadeproblem, säger tränaren enligt den engelska tidningen The Guardian.

Guardiola fick även en fråga om han anser att Manchester City är ett bättre lag med Kompany på planen och överöste då backen med beröm.

– Man mot man är vi absolut bättre när Vincent spelar. (Aymeric) Laporte har en bättre vänsterfot, men alla mittbackar har olika kvaliteter. Det är dock ingen fråga om Vincents karisma och så som han vinner dueller. Det är fantastiskt. Han är en av de bästa mittbackarna jag någonsin sett. Problemet är att han ska vara frisk, säger han.

Annons

Kompany har under senaste åren haft återkommande skadeproblem och är den här säsongen noterad för totalt 14 framträdanden i alla turneringar. Kompany spelade från start i de två senaste ligamatcherna mot Southampton och Liverpool i Premier League.

Publicerad 2019-01-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto