POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Uppgifter: Superettan-klubbar på jakt efter KFF-talang

Kalmar FF-talangen Lumala Abdu, 21, lämnade inför säsongen 2016 Mjällby för spel i Kalmar, men har sedan dess haft svårt att ta en ordinarie plats i Smålandsklubben.  Under senaste åren har det blivit utlåningar till Varbergs Bois, Helsingborgs IF och IFK Värnamo – och nu kan talangen åter vara aktuell för en flytt till en ny klubb.

Fotbolltransfers.com uppger att både Gais och Syrianska är intresserat av att låna in 21-åringen. Däremot ska Syrianska i dagsläget vara närmast en överenskommelse.

Abdu hamnade även i dagarna på tapeten i svensk media. Expressen publicerade en granskning kring omständigheterna gällande då Abdu kom till Sverige med uppgifter om att Abdu från början hette Charles Ssali. Abdu har samma födelsedatum som Ssali, båda är väldigt lika utseendemässigt och dessutom blandas de namnen ihop på flera olika ugandiska nyhetssidor och bloggar.

Efter detta valde polisen att starta en förundersökning om misstänkt människoexploatering.

– Vi behöver veta om någon utnyttjar unga, talangfulla fotbollsspelare i andra länder och lockar hit dem under förespeglingen att de ska bli proffs. Då har någon haft ett intresse av att de ska komma hit. Det är det vi tittar närmare på, sa polisen Nils Martling på polisens Aktionsgrupp Idrott, till Expressen.

Publicerad 2019-02-05 kl 19:50

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto