Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lyon-backens agent: "Halva Europa vill ha honom"

Lyons franske vänsterback Ferland Mendy, 23, uppges vara aktuell för en flytt till en större klubb i sommar. 23-åringen har bland annat kopplats ihop med Barcelona, Napoli och Real Madrid, men nu bekräftar spelarens agent Yvan Le Mee att även Juventus är intresserat av att värva hans klient.

ANNONS

– Mendy är, liksom alla stora namn, på Bianconeris lista. Vänskapen mellan Agnelli (president i Juventus) och Aulas (president i Lyon) kan hjälpa, men i slutändan är det summorna som räknas, säger Le Mee till Tuttosport enligt Football-Italia.

Däremot menar Le Mee att Juventus har konkurrens av flera klubbar i Europa.

– Halva Europa vill ha honom. Kvalitativa ytterbackar är en allt mer sällsynt råvara. Titta bara på Lucas Hernandez, han gick till Bayern München för 80 miljoner euro (drygt 860 miljoner kronor), säger han.

– Mendy är än mer komplett. Han är effektiv med dribblingar och inlägg. Han är en fransk Marcelo i anfall och defensivt en kombination mellan Alex Sandro och Chivu, när han var som bäst, fortsätter han.

Mendy anslöt sommaren 2017 till Lyon från Le Havre och är den här säsongen noterad för tre mål och lika många assist på 42 matcher i alla turneringar. Mendy har avtal med den franska storklubben till sommaren 2023.

ANNONS
Publicerad 2019-05-16 kl 13:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto