POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5d

Uppgifter: Roma överens med Gasperini

Roma är som bekant ute efter en ny huvudtränare till nästa säsong. Tidigare i år fick Eusebio Di Francesco sparken, medan Claudio Ranieri kom in på tillfällig basis. Roma har bland annat kopplats ihop med Chelseas Maurizio Sarri, men även med Atalantas Gian Piero Gasperini, som har haft en succéartad säsong i Italien.

Gasperini ledde Atalanta till final i italienska cupen, men håller även nu på att ta laget till Champions League. Atalanta är, med två omgångar kvar, placerat på fjärdeplats med tre poäng ner till Milan och Roma på femte- och sjätteplats i ligatabellen.

Nu uppger däremot Radio Radio, enligt Football-Italia, att Roma och Gasperini är överens om en gemensam framtid och ett avtal över tre år värt 2,5 miljoner euro, drygt 27 miljoner kronor med bonusar.

Gasperini tog under 2016 över som huvudtränare i Atalanta, men har även en bakgrund som tränare i bland annat Genoa, Palermo och Crotone. Senast Gasperini ledde ett storlag var under 2011, då det blev en misslyckad sejour i Inter. Tränaren fick sparken efter en svag säsongsinledning och knappt tre månader i klubben.

Publicerad 2019-05-17 kl 10:04

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå