POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Officiellt: Xabi Alonso tar över La Liga-klubbs B-lag

Tidigare spanske landslagsmannen Xabi Alonso, som har meriter från spel i bland annat Liverpool och Real Madrid, avslutade under 2017 sin spelarkarriär i Bayern München. Därefter sadlade spanjoren om till att bli tränare i Real Madrids akademi, men växlar nu upp med ett större ansvar.

Real Sociedad, som är den klubb där Alonso slog igenom, meddelade under lördagen att Alonso tar över som ny tränare i klubbens B-lag. Alonso, som hunnit bli 37 år gammal, har skrivit på ett avtal över två år och kommer därmed leda laget i den spanska tredjeligan. Han ersätter även Aitor Zulaika som nyligen fick sparken.

Alonso tog sig upp från Real Sociedads ungdomsled, igenom B-laget och upp i A-laget, där han gjorde 124 matcher före flytt vidare till Liverpool och England.

Publicerad 2019-06-01 kl 16:18

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå