Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rooney uppges aktuell för oväntad comeback - kan bli spelande tränare i Championship

Sillybloggen

Tidigare engelske landslagsanfallaren Wayne Rooney, 33, tillhör sedan drygt ett år tillbaka MLS-klubben DC United, men uppges nu vara aktuell för en lite oväntad comeback i engelsk fotboll.

Engelska tidningen The Daily Telegraph uppger att Rooney för samtal med Championship-klubben Derby County om att bli spelande tränare.

Derby gick tidigare i sommar skilda vägar med Chelsea-ikonen Frank Lampard som tog över som huvudtränare i just Chelsea och tillsatte i stället förre nederländske landslagsmannen Phillip Cocu som ny huvudtränare med ett kontrakt över fyra år.

Däremot ska Derbys ägare Mel Morris nu vilja att Rooney kommer in som spelare och tränare under Cocus ledning i klubben. Tidningen skriver att Derby ska ha haft ett första samtal med Rooneys agent Paul Stretford och att de planerar att hålla fortsatta diskussioner framöver.

Annons

Trovärdiga BBC gick senare under måndagskvällen också ut med liknande uppgifter om att Rooney är aktuell för att bli spelande tränare i Derby County.

Rooney har även tidigare uttalat sig om att han kan tänka sig att bli tränare i framtiden, men har hela tiden varit tydlig med att han nu har fokus på att själv vara spelare.

– Det har kommit in erbjudanden, men för stunden är jag fortfarande spelare och njuter av att spela. Sedan får jag se vilka erbjudanden som är rätt när jag slutat, sa han i juni månad enligt Telegraph.

Rooney är den här säsongen noterad för elva mål och sex assist på 23 matcher i MLS och har kontrakt med DC United fram till sista december 2021. Rooney är noterad för flest mål genom tiderna för Englands landslag – 53 mål på 120 matcher och har även gjort flest mål i Manchester Uniteds historia – 253 mål på 559 framträdanden. Han vann totalt fem Premier League-titlar och en Champions League-titel under sin tid i klubben.

Annons
Publicerad 2019-08-05 19:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto