Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Coutinho lånas ut till Bayern

Sillybloggen

Nu är det helt klart och påskrivet. Philippe Coutinho lånas ut från Barcelona till Bayern München, det låter den tyska klubben meddela på sin hemsida under måndagen.

Det rör sig initialt om ett lån säsongen ut för Coutinho, men Bayern skriver samtidigt att man har en köpoption om att göra flytten permanent, inskriven i avtalet.

– För mig innebär den här flytten en ny utmaning i ett nytt land med en av de bästa klubbarna i Europa. Precis som FC Bayern har jag höga målsättningar och jag är övertygad om att jag kan uppnå dem tillsammans med mina lagkamrater.

Sportchefen Hasan Salihamidzic:

– Philippe gjorde det väldigt tydligt under förhandlingen att han absolut ville flytta till FC Bayern. Det är en världsklasspelare med fantastiska egenskaper och en spelare som vi kan använda på flera positioner i vår offensiv.

Annons

Barcelona skriver på sin hemsida att Bayern betalar 8,5 miljoner euro, drygt 91 miljoner kronor, för lånet (plus spelarens lön) och att klausulen på att köpa loss brassen sedan ligger på 120 miljoner euro, nästan 1,3 miljarder.

Publicerad 2019-08-19 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto