POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Officiellt: Coutinho lånas ut till Bayern

Nu är det helt klart och påskrivet. Philippe Coutinho lånas ut från Barcelona till Bayern München, det låter den tyska klubben meddela på sin hemsida under måndagen.

Det rör sig initialt om ett lån säsongen ut för Coutinho, men Bayern skriver samtidigt att man har en köpoption om att göra flytten permanent, inskriven i avtalet.

– För mig innebär den här flytten en ny utmaning i ett nytt land med en av de bästa klubbarna i Europa. Precis som FC Bayern har jag höga målsättningar och jag är övertygad om att jag kan uppnå dem tillsammans med mina lagkamrater.

Sportchefen Hasan Salihamidzic:

– Philippe gjorde det väldigt tydligt under förhandlingen att han absolut ville flytta till FC Bayern. Det är en världsklasspelare med fantastiska egenskaper och en spelare som vi kan använda på flera positioner i vår offensiv.

Barcelona skriver på sin hemsida att Bayern betalar 8,5 miljoner euro, drygt 91 miljoner kronor, för lånet (plus spelarens lön) och att klausulen på att köpa loss brassen sedan ligger på 120 miljoner euro, nästan 1,3 miljarder.

Publicerad 2019-08-19 kl 10:34

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå