Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mbunga Kimpioka vill förlänga – om han får chansen i A-laget: ”Han vill spela i Sunderland”

Sillybloggen

Benjamin Mbunga Kimpioka kom till Sunderland från Sirius sommaren 2016 och har sedan dess tagit sig upp genom klubbens ungdomsakademi. Nu har han ett avtal som går ut efter säsongen, men han agent meddelar att han gärna förlänger men på ett villkor.

– Benjamin har alltid varit glad över att spela i Sunderland. Ända sedan slutet av 2018 har vi uttryckt en önskan om att diskutera ett nytt kontrakt men enbart baserat på Sunderlands bedömning och intresse av att göra Benjamin till en A-lagsspelare, säger agenten Martin Klette till Roker Report.

Klette menar att han inte kan göra bedömningen om yttern kan ta steget upp till A-laget, utan att det är ett beslut som managern Jack Ross kan ta.

– Benjamin skulle skriva på ett nytt kontrakt för att spela med A-laget, men inte för att stanna mer år i reservlaget eller att bli utlånad till en annan klubb, eftersom han vill spela för Sunderland.

Annons

Mbunga Kimpioka spelade förra året fyra matcher i League One, där han fick göra fyra kortare inhopp. Den här säsongen har han inte fått spela några matcher i A-laget, utan har istället gjort fyra reservlagsmatcher för klubben. Han står också noterad för fem matcher i Sveriges U21-landslag.

Publicerad 2019-10-03 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto