Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftat: Mumbongo stannar i Burnley

Sillybloggen

Joel Mumbongo provtränade hos engelska Burnley efter tillåtelse av Hellas Veronas U-19 lag i somras, men rev då upp en tidigare knäskada. Svensken fick skadan redan förra säsongen i Veronas U-19 lag. Han återvände då till sitt svenska klubblag Utsikten i Göteborg för rehabilitering. men rev sedan upp skadan ytterligare en gång när han spelade med Burnley under försäsongen i år. Spelaren fick återvända hem igen och träna upp sig med löftet att få komma tillbaka till Burnley. 

Den 20-årige svensken har nu skrivit på ett kontrakt med Burnleys U-23 lag. Hans första start sedan knäskadan var förra helgen när laget mötte Middlesbrough i Premier League. Klubben har trots skadan haft förtroende för Joel och valt att låta honom fortsätta spela.

Han berättar själv i artikel om skadeproblemen på klubbens hemsida:

– Allt började bra, men med tiden blev det tyngre för mitt knä på grund av att tempot var för högt. Jag var tvungen att erkänna att jag hade ont och jag talade med tränarna. Jag hade en väldig tur att de fortfarande ville ha mig kvar i klubben trots skadan, jag tror inte att många klubbar skulle göra så. Andra klubbar hade troligtvis skickat hem mig.

Annons

Spelaren har nu rehabiliterat knät och vilat upp sig. Han är nu redo för spel, enligt klubben.

– Kommande månader vill jag bara satsa på att spela matcher och träna. Det är det man behöver, kämpa vidare varje dag. Jag känner mig stark och självsäker, jag måste bara lita på min egen förmåga så att jag får starta. Resten kommer naturligt med tiden.

Burnleys A-lag spelar i Premier League och är sjua i ligatabellen.

Publicerad 2019-10-09 08:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto