Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Tengryd lämnar Helsingborg

Sillybloggen

Alexander Tengryd tog tillfälligt över Helsingborg som huvudtränare när Henrik Larsson avgick.

När det stod klart att Olof Mellberg blir ny ansvarig tränare återgick Tengryd till sin roll som assisterande tränare och förlängde även kontraktet så sent som tionde september.

– Jag är såklart väldigt glad och tillfreds med förlängningen. Jag har varit i klubben länge, känner mig som en Helsingborgare och HIF:are så jag ser en lång tid här framför mig. Jag har hållit på länge, varit i flera klubbar och träffat många människor men detta året har varit enormt lärorikt med flera huvudtränare ovanför en och det känns som att utvecklingen går i linje med mina ambitioner, sa Tengryd till HIF:s hemsida då. 

Annons

Trots en turbulent säsong där laget länge var pressat klarade man nytt allsvenskt kontrakt, men nästa säsong spelas utan Tengryd. Under gårdagen kom HD med uppgifterna om att Tengryd var på väg bort, samma uppgifter hade Fotbollskanalen – detta bekräftas nu av HIF.

Tengryd har själv önskat att lämna klubben, något som har accepterats och parterna har kommit överens om att bryta det nuvarande avtalet.

– Jag vill riktiga ett stort tacka till alla spelare, ledare och kanslipersonal. Jag har under mina 7 år i HIF träffat många fantastiska människor som har blivit mer än bara kollegor. Det finns ingen dramatik i mitt beslut mer än att jag söker nya utmaningar i min karriär. Spelare och ledare i klubben har bidragit till en stor del av min utveckling och HIF kommer alltid ha en varm plats inom mig, säger Tengryd till klubbens hemsida.

Annons

HIF tackar tränaren för sin tid i klubben och skriver:

“Extra tack för att han under en tuff period visade mod och lojalitet genom att kliva fram och bära huvudansvaret för A-laget. Med sin kompetens, lojalitet och sitt engagemang kommer dörren till HIF alltid att stå öppen för Alexander. Vi önskar honom stort lycka till i framtiden!”

Publicerad 2019-11-22 16:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto