Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Umeå förstärker med hemvändare: "Känns fantastiskt"

Sillybloggen

Umeå FC besegrade tidigare i höst Frej i superettan-kvalet och blev därmed klart för spel i superettan nästa säsong. Nu förstärker laget truppen med en hemvändare – anfallaren Timothy McNeil, som är född i Umeå och även har en bakgrund i Umeå FC. Norrlandslaget meddelar att kontraktet gäller över två år.

– Det känns fantastiskt bra. Det ska bli kul att få spela superettan på hemmaplan med en förening som jag ser har en väldigt god framtid för sig, säger spelaren i en kommentar på föreningens hemsida.

McNeil ansluter senast från Carlstad United, där han i år stod för 14 mål på 27 matcher.

– Jag har trivts bra, haft bra lagspelare runt omkring mig och den sociala delen har fungerat. Rent sportsligt nådde vi inte riktigt fram. Vi hade en alldeles för dålig vår där vi var enligt mig lite otränade och tappade extremt många poäng i slutminuterna, säger han.

Tidigare under måndagen meddelade även Umeå att backen Omar El Baad, 23, och anfallaren Jason Romero, 24, lämnar föreningen. El Baad anslöt inför förra säsongen till klubben från nederländska laget SC Cambuur och gjorde i år totalt 19 matcher, medan Romero kom i somras till klubben från Nyköping Bis och gjorde tre mål på 13 matcher.

Annons

“Vi tackar Omar och Jason för sina värdefulla insatser där de båda var starkt bidragande till Superettan-avancemanget. Umeå FC önskar de både stort lycka till med framtida utmaningar”, skrev klubben då.

Publicerad 2019-11-25 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto