Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Skrabb klar för Serie A-flytt – Peking får miljonbelopp

Sillybloggen

Simon Skrabb har de senaste dagarna uppgetts vara på väg till Serie A-klubben Brescia. Sky-journalisten Gianluca Di Marzio uppgav i förra veckan att Brescia skulle betala 2,8 miljoner euro, nästan 30 miljoner kronor för IFK Norrköpingsspelaren, och att en affär var att vänta inom kort.

I morse rapporterade Gazetta dello Sport att finländaren har anlänt till Italien för att genomföra flytten och nu skriver Expressen att flytten är helt klar. Däremot menar tidningen att Brescia ”bara” betalar mellan 10-15 miljoner kronor för att lösa Skrabb från Peking. Spelaren ska även ha skrivit på ett kontrakt för tre år med klubben.

Finländska tidningen Österbottens Tidning rapporterar i sin tur att Skrabb under tisdagsmorgonen klarade läkarundersökningen. Det bekräftar pappan Stefan Skrabb för tidningen.

– Så vitt jag vet ska allting vara så gott som klart, säger han till Österbottens Tidning.

Annons

Tidningen har även pratat med Skrabbs förra klubb Jaros vd Fredrik Haga. Skrabb är fostrad i Jaro och lämnade vintern 2017 klubben för spel i Norrköping. Enligt Haga har Jaro rätt till 17 procent av övergångssumman från Norrköping till Brescia.

– Det finns tilläggsklausuler i vårt kontrakt med Norrköping om olika typer av omkostnader som ska räknas bort, men det är kontraktshemligheter som jag inte kan gå in på. Det är heller inte jag som har gjort upp kontraktet. Det är också oklart hur det blir med agentens kostnader, säger Haga till tidningen.

Enligt Haga kommer även övergångssumman från Norrköping till Brescia att landa på drygt en tredjedel av 2,8 miljoner euro, det vill säga lite mer än 0,9 miljoner euro.

Skrabb, som stod för fyra mål och fem assist under 2019, är den andre spelaren från allsvenskan som uppgetts vara nära Brescia de senaste dagarna. Även Örebro SK:s Jake Larsson har ryktats vara på väg till klubben.

Annons
Publicerad 2020-01-07 14:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto