Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Eskilstuna värvar två talanger med meriter från ungdomslandslag

Sillybloggen

Eskilstuna United, fyra i damallsvenskan förra året, fortsätter att förstärka truppen inför 2020. Klubben meddelar att den har värvat Fiona Eriksson och Johanna Renmark från Västeråsklubben Gideonsbergs IF. Båda spelarna är 16 år gamla och har meriter från det svenska U17-landslaget.

– Det är otroligt kul att få skriva sitt första kontrakt och dessutom med United som är en proffsig klubb. Jag ser fram emot att utvecklas i denna miljö, säger Fiona Eriksson.

– Det ska bli riktigt lärorikt och en ära att spela i Eskilstuna United. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Johanna Renmark.

Magnus Karlsson kommenterar nyförvärven:

– Vi knyter två unga landslagsspelare till oss från Mälardalsregionen. Det är bra bevis för oss att vi har den positionen när Fiona och Johanna väljer oss för sin fortsatta fotbollsutveckling. Initialt kommer det att ställa krav på samordning med både Västerås BK 30 (samarbetsklubb) och den fotboll som tjejerna har via gymnasiet. Vi har en intressant och spännande resa framför oss.

Annons
Publicerad 2020-01-22 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto