Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Kadewere överens med Lyon – miljonregn väntar Djurgården

Sillybloggen

Ex-Djurgårdaren Tino Kadewere har den senaste tiden dragit till sig intresse från franska storklubben Lyon. Anfallaren lämnade Djurgården för Le Havre, i franska andradivisionen, sommaren 2018 till en prislapp på 20 miljoner kronor och har gjort succé med 17 fullträffar på 19 matcher under säsongen.

Efter flera tidigare bud rapporterat RMC Sport nu att Le Havre nu är överens med Lyon om en prislapp på 15 miljoner euro, cirka 158 miljoner kronor, plus bonusar för anfallaren. Övergången förväntas bli officiell inom kort och kommer innebära att Kadewere blir utlånad till Le Havre resten av säsongen, för att sedan ansluta till Lyon i sommar.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade i december i fjol för Aftonbladet att Djurgården har en vidareförsäljningsklausul från förhandlingen med Le Havre 2018.

– Det är inte självklart när man säljer fotbollsspelare utomlands men vi har en bra del i nästa affär. Jag vet vad de (Le Havre) tackade nej till i somras. För oss kommer det här bli den största transfern med en före detta Djurgårdsspelare inblandad i klubbens historia, sa Andersson till tidningen.

Annons

Expressen har tidigare uppgett att klausulen ligger på tio procent av summan som överstiger 25 miljoner kronor. Det skulle innebära att Djurgården kan förvänta sig en summa i regionen av 13 miljoner kronor när Kadeweres flytt går igenom.

Publicerad 2020-01-22 19:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto