Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förbundets president om Zidane: "Då är han rätt man för jobbet"

Sillybloggen

Förre franske landslagsmannen och ikonen Zinedine Zidane är inne på sin andra sejour som huvudtränare i Real Madrid. Hittills har fransmannens karriär som tränare varit succéartad med bland annat tre Champions League-titlar och en La Liga-titel och möjligen kan han i framtiden vara aktuell för ett uppdrag som förbundskapten. Det menar i varje fall det franska fotbollsförbundets president Noël Le Graët.

Le Graët har, enligt Le Figaro, uttalat sig i Canal+ om att han skulle kunna tänka sig att se Zidane som ny förbundskapten för Frankrikes A-landslag efter Didier Deschamps, som under 2016 ledde Frankrike till EM-silver och under 2018 till VM-guld i Ryssland.

– Den dag då Didier (Deschamps) lämnar – går själv eller inte får förlängt – och om Zidane då är ledig är han rätt man för jobbet, säger han till Canal+ enligt Le Figaro.

Deschamps har dock i dagsläget avtal över VM 2022 i Qatar. Zidane ledde, som spelare, bland annat Frankrike till VM-guld 1998 och EM-guld 2000.

Annons
Publicerad 2020-01-23 09:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto