Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Adebayor aktuell för oväntad Premier League-comeback

Sillybloggen

Emmanuel Adebayor, 35, är en av Premier Leagues stora profiler under 2000-talet. Anfallaren skördade under en längre tid framgångar i Arsenal, Manchester City och Tottenham innan det blev flytt vidare till Crystal Palace och sedermera spel i turkiska klubbarna Istanbul Basaksehir och Kayserispor.

Nu verkar anfallaren vara på väg tillbaka till England igen.

Adebayor lämnade i december i fjol Kayserispor och är nu enligt engelska tidningen The Sun aktuell för en comeback i Premier League. Adebayor, som är noterad för 97 mål i Premier League, uppges vilja göra över 100 mål i högstaligan och dessutom slå Didier Drogbas rekord med 104 mål som bäste afrikanske målskytt genom tiderna i ligan.

Enligt tidningen finns det dessutom intresse från ett par klubbar i ligan. Aston Villa, Newcastle och Brighton & Hove Albion ska alla vilja knyta till sig anfallaren.

Adebayor tillhörde mellan 2006 och 2009 Arsenal, representerade mellan 2009 och 2012 Manchester City med utlåningar till Real Madrid och Tottenham och spelade sedan för Tottenham mellan 2012 och 2015. Anfallaren gjorde som mest 24 mål under en säsong i den engelska högstaligan. Det var för Arsenal säsongen 2007/2008.

Annons
Publicerad 2020-01-28 14:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto