POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5d

Grönt ljus för supertalangens Bajen-besök

I förra veckan kunde Fotbollskanalen berätta att Hammarby väntade på visum för Akinkunmi Amoo inför ett besök i Sverige för den nigerianske talangen. Nu bekräftar Bajens chefsscout Mikael Hjelmberg för Aftonbladet att den 17-årige mittfältaren anländer inom kort.

– Hans visum är beviljat vilket både han och vi är glada över, säger Hjelmberg till tidningen.

Tanken är att Amoo ska bekanta sig med Hammarby i en månad, fram till i mitten av mars.

Nyligen läckte en video som Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic skickat till Amoo ut. I den försöker superstjärnan locka talangen till Bajen.

– Akin, min vän, hur mår du? Det här är Zlatan Ibrahimovic som kollar att du mår bra, tränar fotboll, äter bra, och har kul – vilket är det viktigaste av allt. Jag vill bara att du ska veta att vi i Hammarby väntar på dig. Laget väntar på dig, tränaren väntar på dig och särskilt fansen väntar på dig. Jag väntar också på dig. Jag ser fram emot att träffa dig och jag hoppas att allt är bra med dig. All lycka och ta hand om dig min vän, säger Ibrahimovic i videon.

Just nu tillhör Amoo den nigerianska klubben Sidos FC, och innan han är 18 år (vilket han fyller i juni) får han enligt Fifa-regler inte skriva på för en utländsk klubb. Hammarby jobbar fram till dess på att bygga en relation till spelaren och hans klubb för att till slut kunna vinna dragkampen.

Amoo har sagts dra till sig intresse från klubbar som Milan, Borussia Dortmund, Real Madrid, Manchester City och Bayern München.

Publicerad 2020-02-13 kl 08:58

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå