Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Isak aktuell för italiensk storklubb - "passar klubbens profil"

Alexander Isak, 20, har under senaste veckorna varit glödhet i Spanien. Den svenske landslagsanfallaren blev visserligen inte målskytt i helgen mot Valencia, men kom samtidigt till det mötet med tre mål på de tre senaste ligamatcherna och med dubbla mål mot Real Madrid den 6 februari i Copa del Rey. Isak är därmed noterad för 14 mål och tre assist på 30 matcher den här säsongen i alla turneringar.

ANNONS

Målsuccén senaste tiden har också medfört spekulationer om spelarens framtid. Isak, som i somras lämnade Borussia Dortmund för ett kontrakt till sommaren 2024 med Real Sociedad, uppges ha två olika utköpsklausuler i sitt avtal, en återköpsklausul, enligt spanska tidningen Mundo Deportivo, för Dortmund på runt 320 miljoner kronor nästa sommar och en utköpsklausul för övriga klubbar på runt 750 miljoner kronor. Isak sa däremot i helgen till Aftonbladet att en flytt till Dortmund är mindre trolig.

– Allt jag kan säga är att Dortmund ligger i mitt förflutna och inte i min framtid. Jag trivs väldigt bra där jag är och har ingen som helst tanke på att gå tillbaka dit. Mitt enda fokus nu är Real Sociedad, sa han till Aftonbladet.

Men nu bollar i stället italienska sajten Calciomercato upp att Milan är intresserat av svensken. Den italienska sajten skriver att svensken “följs av många klubbar i Europa” men att hans “profil” passar Milan. En flytt dit skulle också innebära att han får spela med Zlatan Ibrahimovic i lagets anfall – om Ibrahimovic får nytt avtal med klubben.

ANNONS

Den tyska tidningen Ruhr Nachrichten har samtidigt inte uppgifter om att Milan är intresserat av 20-åringen, men rapporterar att Dortmund, oavsett om Isak menar allvar med sitt senaste uttalande om klubben, följer svensken.

Lokaltidningen skriver att Isak verkar vilja stänga dörren för Dortmund, men att det möjligen har att göra med att han vill göra sig själv mer intressant för andra klubbar eller för att inte stöta sig med sin nuvarande klubb. Därmed menar tidningen, också i och med Dortmunds utköpsklausul, att det inte är en omöjlighet att Isak en dag spelar i den tyska storklubben igen. Isak tillhörde mellan vintern 2017 och sommaren 2019 Dortmund, men med utlåning vårsäsongen 2019 till Willem II i Eredivisie.

Publicerad 2020-02-25 kl 08:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto