Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sundsvall-talang nobbade Serie A-klubb: "Många ungdomsproffs har misslyckats"

Sillybloggen

Gif Sundsvalls talangfulle mittfältare Jesper Carström, 17, skrev inför förra säsongen på ett A-lagskontrakt, men fick knapp speltid i allsvenskan med endast ett inhopp. Nu rapporterar Sundsvalls Tidning att 17-åringen både provtränat med Premier League-laget Sheffield United och Serie A-laget Parma. I Parma blev han dessutom uppflyttad till den lite äldre juniorgruppen, samtidigt som klubben ville värva honom.

– Som jag förstår var de intresserade av att värva mig. Jag funderade på det ett tag, men det kändes ändå rätt med Giffarna nu, säger han till Sundsvalls Tidning.

Carström utvecklar sina tankar om anledningen till att han valde att stanna i Giffarna:

– Det är klart att om en storklubb vill ha en är det intressant. Och det är mycket pengar. Men jag kände ändå att det är skönt att ha en trygghet här. Det blir något annat när man ska flytta bort från alla vänner. Det måste man överväga, om det är värt det. Många ungdomsproffs har misslyckats, säger han till tidningen.

I år får Carström därmed spela fotboll med Sundsvall i superettan.

Annons
Publicerad 2020-03-04 14:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto