POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Uppgifter: City berett att släppa anfallsstjärna - om CL-straffet kvarstår

Manchester City fick tidigare i år ett tungt besked. Uefa tog beslut om att City har brutit mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play och därmed straffas med både böter och avstängning från spel i Champions League de kommande två säsongerna. City har dock bekräftat att klubben överklagat beslutet till idrottens skiljedomstol, Cas.

Nu rapporterar engelska tidningen The Sun om en möjlig följd om straffet kvarstår. Enligt tidningen är City berett att släppa anfallsstjärnan Sergio Agüero, som kom till klubben sommaren 2011 från Atlético Madrid, om det inte blir spel i Champions League säsongerna 2020/2021 och 2021/2022. Argentinaren har avtal med klubben till sommaren 2021 och blir i juni i år 31 år gammal, vilket gör att City kan tänka sig att släppa anfallaren, då Agüero nästa gång han kan få spela i Champions League är 34 år gammal.

City ska i stället vara mer inställt på att få behålla stjärnspelare som Kevin de Bruyne och Raheem Sterling, medan klubben kan tänka sig att släppa Agüero efter allt spelaren har gjort för klubben – om Agüero skulle vilja representera en annan klubb i Champions League innan karriärens slut. Tidigare har dock 31-åringen även varit öppen med att han skulle vilja spela fotboll i Argentina igen.

Agüero har totalt gjort 180 mål på 260 matcher för Manchester City och bland annat varit med och vunnit Premier League fyra gånger, ligacupen fem gånger och FA-cupen en gång. Den här säsongen är han noterad för 23 mål och tre assist på 29 matcher totalt.

Publicerad 2020-03-08 kl 08:43

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto