POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Förbundskaptenen: "Barcelona-klausulen" förlängs över EM 2021

Nederländernas förbundskapten Ronald Koeman har under en längre tid spekulerats vara aktuell för att ta över som ny tränare i Barcelona. Koeman, som även har en bakgrund i den spanska storklubben som spelare, har även tidigare bekräftat att han har en speciell klausul i sitt avtal med det nederländska fotbollsförbundet, då han är fri att lämna sitt uppdrag som förbundskapten efter EM för att ta över Barcelona.

Men under tisdagen kom besked från Uefa om att EM flyttas till sommaren 2021 till följd av coronavirusets spridning i Europa – och därmed har även klausulen i förbundskaptenens avtal förlängts från efter ett EM som var planerat i sommar till efter ett EM, som nu planeras, äga rum sommaren 2021.

– Klausulen i mitt avtal säger att jag kan gå till Barcelona efter EM. Inget datum har nämnts, så nu är den giltig efter EM 2021, men jag har inte tänkt något på det, säger han till nederländska tidningen De Telegraaf.

Nederländerna har lottats i samma grupp som Ukraina, Österrike och en Nations League-kvalvinnare i EM-gruppspelet.

Publicerad 2020-03-17 kl 21:34

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto