Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Barcelonas vändning - kan sälja Braithwaite i sommar

Sillybloggen

Barcelona köpte i vintras loss danske anfallaren Martin Braithwaite, 28, från Leganés som en nödlösning. Barcelonas anfallsstjärna Ousmane Dembele är långtidsskadad och av den anledningen fick klubben dispens av det spanska fotbollsförbundet att värva en ersättare, vilket blev Braithwaite, som fick ett avtal till sommaren 2024.

Dansken är hittills noterad för fyra matcher i Barcelona-tröjan, men kan nu sensationellt nog redan i sommar lämna den spanska storklubben. Spanska tidningen Sport uppger att Barcelona vill sälja dansken för 18 miljoner euro, drygt 197 miljoner kronor, vilket är samma summa som man betalade Leganés för anfallarens underskrift.

Barcelona har, enligt uppgifterna, sedan tidigare haft som mål att dansken ska öka sitt värde i klubben för en framtida försäljning. Därmed kan Barcelona inte tänka sig en försäljning till ett mindre värde än investeringen i vintras. Samtidigt talar det också mot en försäljning att Braithwaite anpassat sig bra till nya klubben. Dessutom uppges tränaren Quique Setén tycka om dansken, även om han ser spelaren som en ersättare.

Annons

Enligt tidningen kan samtidigt dock både West Ham och Everton tänka sig att köpa loss anfallaren, men är för tillfället lite avvaktande med anledning av rådande ekonomiska situation, som är till följd av coronavirusets utbrott.

Braithwaite är totalt noterad för åtta mål och en assist på 30 matcher den här säsongen. Tidigare har han även bland annat tillhört engelska laget Middlesbrough, franska klubbarna Bordeaux och Toulouse, samt danska klubben Esbjerg.

Publicerad 2020-03-27 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto