Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dåvarande Bayern-scouten bekräftar - nobbade Varane: 50 miljoner för dyrt

Sillybloggen
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Almería - Osasuna
Almería
Osasuna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Valencia - Mallorca
Valencia
Mallorca
STREAMA PÅ LÖRDAG
Fotbollslördag Europa: Barcelona - Las Palmas
Barcelona
Las Palmas
STREAMA PÅ LÖRDAG
Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Real Madrids franske landslagsback Raphael Varane, 26, är numera en av världens bästa mittbackar och har vunnit det mesta som går att vinna inom fotbollsvärlden. När han kom till “Marängerna” sommaren 2011 var han dock lite mer av en oslipad diamant.

Samtidigt var flera klubbar ute efter honom, men Real drog det längsta strået.
Nu avslöjar tidigare franske landslagsbacken och tidigare Bayern München-spelaren Willy Sagnol, som vid tidpunkten för Varanes övergång till Real Madrid arbetade som socut för Bayern, att den tyska storklubben nobbade den franske backen före övergången till Real Madrid.

– När jag var i Bayern ringde en dag en vän till mig och sa: “Du måste absolut åka till Lens för att se den här superintressanta unge spelaren. Efter bara en halvlek såg jag hur mogen han var redan på den tiden. Han spelade som defensiv mittfältare i första halvlek och gick ner som mittback i andra halvan av matchen, säger Sagnol till RMC Sport och fortsätter:

Annons

– Jag hade kontakt med Lens och inom 48 timmar fick jag ett pris med tillägget att det skulle anordnas en liten vänskapsmatch, där pengarna skulle gå till Lens. Totalt sett hade priset gått upp till mellan fyra och fem miljoner euro (mellan 43 och 54 miljoner kronor i dag) . När jag tog det vidare till sportledningen fick jag höra att det var för dyrt för en 18-årig spelare.

– Två månader senare lämnade han för Real för tio miljoner euro (109 miljoner kronor i dag). Varane hade inga problem med att gå till Madrid och jag tror att han är väldigt lycklig, men för en scout är det frustrerande att misslyckas med sådana här saker när du ser att det handlar om en spelare som hade kunnat stanna i Bayern i tio-tolv år.

Varane har numera avtal med Real Madrid till sommaren 2022 och har bland annat varit med och vunnit två spanska ligatitlar och fyra Champions League-titlar.

Annons
Publicerad 2020-04-12 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto