POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
15v

PL-klubb nära Lille-brasse: "En av de fem mest dominanta mittbackarna i Europa"

Lilles lovande mittback Gabriel Magalhaes, 22, har under den här säsongen fått stort förtroende med 24 framträdanden i Ligue 1. Brassen anslöt vintern 2017 från brasilianska klubben Avai och har efter två utlåningar till Troyes och Dinamo Zagreb nu imponerat, vilket resulterat i rapporter om intresse från andra klubbar.

Enligt Sky Sports och The Guardian är Everton en av flera klubbar som följer talangen, som förväntas kosta runt 30 miljoner pund, drygt 375 miljoner kronor. Everton ska även, enligt The Guardian, vara nära att värva Magalhaes.

Nu bekräftar även Lilles president Gerard Lopez att en klubb är närmare talangen än andra klubbar, men utan att nämna Everton.

– Det är sant att han skulle vilja testa på något nytt. Vi har inte tagit beslut än, men han har fått en rad erbjudanden. Jag känner att han är närmare en klubb än andra, men inget är klart än, så vi får se, säger presidenten till Sky Sports och fortsätter:

– Jag vill inte säga så mycket mer, då jag har respekt för spelaren. Mekanismen jag har, vilken fungerade bra med Nicolas Pepe (som såldes dyrt till Arsenal), är att jag har ett visst pris i åtanke för spelare, men i slutändan är det upp till spelaren att bestämma om den vill lämna och spela någon annanstans. Det är den respekten jag har för dem.

Lopez hyllar vidare brassen.

– Han är en av de fem mest dominanta mittbackarna i Europa just nu. Hans statistik, som inte är välkänd utanför Frankrike, visar hans procentsats för vunna dueller och det är ganska svårt i en fysisk liga som den här. Han är absolut en maskin. Han har, om inte det här året, i framtiden potential att spela för en riktigt stor klubb. Jag är säker på att han i framtiden kommer att spela för Brasiliens A-landslag.

Magalhaes har avtal med Lille till sommaren 2023. Tidigare har det även rapporterats om att Arsenal och Chelsea visat intresse för talangen.

Publicerad 2020-04-17 kl 07:06

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto