POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6v

Uppgifter: Serie A-klubb vill värva Sema permanent

Sveriges landslagsmittfältare Ken Sema, 26, lämnade sommaren 2018 Östersunds FK för spel i Watford, men blev förra sommaren utlånad till Udinese med ett låneavtal till i sommar. Båda klubbarna ägs av Pozzo-familjen och därmed är övergångar och utlåningar mellan klubbarna inte helt ovanliga, då det skett vid flera tillfällen tidigare. Men samtidigt är det oklart vilken klubb som 26-åringen kommer att tillhöra nästa säsong.

Tuttoudinese.it uppger nu att Udinese jobbar på att förvärva rättigheterna till svensken, som just nu har avtal med Watford till sommaren 2023. Sema har den här säsongen varit ordinarie i den italienska klubben och är totalt noterad för två mål på 23 matcher, samtidigt som Serie A-säsongen dock just nu är tillfälligt stoppad till följd av coronavirusets utbrott.

Sema var nyligen, i en intervju med Fotbollskanalen, fåordig om sin framtid, men sa att han åtminstone hoppas på att få spela klart den här säsongen med Udinese, om det fungerar för alla parter. Semas låneavtal med Udinese går ut den sista juni i år, men Fifa har sedan tidigare tagit beslut om att klubbar och spelare får förlänga utgående avtal till säsongens slut om alla parter är överens om det.

– Om ligan återupptas får man se om man kommer förlänga avtalet till slutet av säsongen eller hur det blir, men samtidigt finns det en ägare till två lag. Jag tror dock att det blir smidigast så och jag hoppas att det blir en överenskommelse som alla är nöjda med och öppna för. Just nu handlar det väl om ligan kommer att spelas eller inte. När man sedan vet det får man se hur det blir, sa han till Fotbollskanalen då.

På frågan om var han kommer att spela säsongen 2020/2021 svarade han:

– Ja, det vi får se.

Publicerad 2020-05-28 kl 08:15

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto