POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Uppgifter: IFK Göteborg har nytt huvudspår i jakten på ny mittback

Mattias Bjärsmyr, 34, har under senaste tiden hållit igång med IFK Göteborg. Mittbacken bröt tidigare i år med turkiska laget Genclerbirligi och är därmed på jakt efter en ny klubb. Blåvitt är även ute efter en ny mittback, men sportchefen Kennet Andersson har tidigare inte velat uttala sig om Bjärsmyr, som tillhört IFK mellan 2005-2009 och 2012-2017, är aktuell för en comeback i klubben.

– Vi diskuterar inte enskilda spelare och det gör vi inte nu heller, sa sportchefen i början av juni till Fotbollskanalen.

Nu uppger GT att den 34-årige mittbacken är Blåvitts huvudspår i jakten på en ny mittback, även om det återstår ett par alternativ som föreningen vill “titta närmare på”. Enligt GT är dock Blåvitt osäkert på hur Bjärsmyrs intåg skulle påverka gruppdynamiken, då han har stora krav på sin omgivning, men även ses som en bra mentor åt yngre spelare i truppen.

Bjärsmyr säger själv till tidningen att han inte hört något nytt om framtiden, men att han är tacksam över att få träna med Blåvitt. Han menar också att han inte stänger några dörrar för något. Tidigare har han även, utöver Genclerbirligi, tillhört turkiska Sivasspor, grekiska Panathinaikos och norska Rosenborg på utländsk mark.

Norske mittbacken Vegard Forren, som nyligen bröt med norska klubben Molde efter att ha lånat pengar ur lagkassan för att täcka spelskulder, har också rapporterats vara aktuell för Blåvitt. Men i helgen rapporterade norska tidningen VG att Blåvitt är ute ur bilden, då föreningen i stället fokuserar på en annan spelare.

Publicerad 2020-06-09 kl 10:44

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto