Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Djurgården flyttar upp duo till A-laget

Sillybloggen

Djurgården gav under tisdagen besked om att anfallaren Hanna Stokki och mittfältaren Louise Hvarfner flyttas upp till föreningens A-lag. Båda spelarna har tidigare tillhört klubbens F19-lag, men har nu skrivit på varsitt kontrakt över säsongen 2021.

– Det här känns jättebra. De är något som jag strävat efter och kämpat för länge, säger Hvarfner i en kommentar på föreningens hemsida.

– Det här är något som jag kämpat jättehårt för och drömt om sedan jag var liten så det känns jätteroligt. Jag har ju vetat att det varit på gång så det är skönt att det är klart, säger Stokki.

Djurgårdens sportchef Jean Balawo säger så här om Stokki:

– Ett riktigt spännande namn. Hanna körde över division 2 Dam som 13-14 åring och debuterade i Allsvenskan som 16-åring, men har haft lite otur med skador därefter. Frågan har aldrig varit om Hanna skulle flyttas upp utan snarare när. Sedan ska man vara noga med att poängtera att hon är ung och behöver tid att i lugn och ro få komma in i laget.

Annons

Balawo om Hvarfner:

– En duktig hårt arbetande mittfältare, har en fantastisk motor och är en riktig tjurskalle. Lollo började ta mark redan i vintras när hon fick följa med damerna till Cypern och har gått från klarhet till klarhet sedan dess. Ser oerhört mycket fram emot att få se henne på heltid på seniornivå.

Djurgården premiärspelar på lördag mot IK Uppsala borta i damallsvenskan.

Publicerad 2020-06-23 21:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto