Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Serie B-klubben efter Zlatan

Sillybloggen
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON
Fotbollslördag Europa: Lazio - Juventus
Lazio
Juventus
STREAMA IMORGON
Fiorentina - Milan
Fiorentina
Milan
STREAMA IMORGON

Zlatan Ibrahimovic nämnde i en intervju med italienska Gazzetta dello Sport nyligen att “detta inte är hans Milan”, i referens till att klubben inte är densamma som när svensken lämnade. Någon som lyssnade intensivt på det var Adriano Galliani, Milans förre sportchef, som nu är sportchef för Serie B-klubben Monza.

Enligt Zlatan själv i Gazzetta dello Sports veckomagasin, Sportsweek, ringde Galliani efter uttalandet för att förmedla Monzas intresse i svensken.

– Galliani ringde mig och sa: “Du sa att detta inte är ditt AC Milan. Ditt gamla AC Milan ligger 11 kilometer från Milano [i Monza], förklarar Ibrahimovic och fortsätter:

– Jag gillar Galliani, han agerar som en sportchef bör och det var han som tog mig till Milan första gången. Han dök upp vid vårt hem i Sverige och sa “jag lämnar inte förrän du följer med mig”. Min fru, Helena, kollade på mig upprört och undrade “vad vill den här mannen?” Jag sa till henne att vi måste gå, annars skulle han inte lämna. När du vill ha något måste du ta det. Med handlingar, inte bara ord.

Annons

Monza ägs av Italiens förre detta premiärminister, tillika förre Milan-ägaren, Silvio Berlusconi. När Berlusconi tog över Monza rekryterade han även sina högra hand från Milan-dagarna, Adriano Galliani, som sportchef för att styra klubben.

Under Berlusconis och Gallianis första säsong med Monza, avancerade klubben direkt och blev uppflyttade från Serie C till Serie B – där man för närvarande befinner sig.

Publicerad 2020-07-11 16:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto