Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården-ikonens son skriver lärlingskontrakt: "En dröm"

Sillybloggen

Djurgårdens klubbikon och tidigare landslagsanfallaren Mattias Jonson tillhörde mellan 2005 och 2011 Djurgårdens IF. Han var därmed bland annat under 2005 med och tog Djurgården till SM-guld, precis som seger i svenska cupen. Nu är det den tidigare anfallarens son mittbacken Melker Jonssons, 18, tur att få vara en del av Stockholmsklubbens A-lag.

Djurgården meddelar, via sin hemsida, att Jonsson har skrivit på ett lärlingskontrakt och därmed nu blir en del av klubbens A-lagsmiljö. Lärlingskontraktet är över två och ett halvt år.

– Det här var lätt den bästa presenten. En dröm och ett stort mål som jag har haft sedan jag kom till Djurgården. Sedan är det klart att det betyder lite extra med tanke på att pappa lyckades och trivdes oroligt bra i den här föreningen, säger Melker Jonsson i en kommentar på föreningens hemsida och fortsätter:

–  När jag var liten var jag ofta med på Kaknäs och hjälpte Kjelle Frisk med målvaktsträningen och massa andra saker. Jag har alltid varit Djurgårdare och därför känns det här otroligt kul.

Annons

Melker Jonsson anslöt till Djurgården från IFK Lidingö.

– Jag har haft en otroligt bra utveckling där och lärt mig grunderna för att spela fotboll. Lidingö har hjälpt mig mycket och gav mig chansen att spela med äldre vilket har utvecklat mig mycket. Ledarna har alltid varit stöttande och hjälpt mig extra med videoanalys, fyspass och individuell träning. Så IFK Lidingö har betytt otroligt mycket för mig, säger Jonsson.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om Melker Jonsson:

– Melker har ju varit med och tränat med A-laget ute på Kaknäs under våren och haft en fin utveckling där han visat vad han går för. Så nu får han ett lärlingskontrakt där han fortfarande är tillgänglig för PA19 men ambitionen är ju givetvis att göra Melker till en elitspelare och det har han alla förutsättningar för att bli.

Annons

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand om Melker Jonsson:

– Han fyllde 18 år i fredags och det är en frisk fläkt, en valp som ska bli stor. Melker är en modig fotbollsspelare både offensivt och defensivt med god spelförståelse. Han är fortfarande lite gänglig så han har en del att göra på gymmet men en intressant spelare att följa framöver.

Publicerad 2020-07-13 15:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto