POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6v

Klart: Union Berlin värvar meriterad anfallare - möjlig ersättare till Andersson?

Union Berlin gav under torsdagseftermiddagen besked om att klubben kommit överens med meriterade tyske anfallaren Max Kruse, 32, om ett kontrakt. Kruse, som bland annat gjort fyra mål på 14 tyska A-landskamper, ansluter senast från turkiska laget Fenerbahce och kommer på fredag att skriva på ett kontrakt med den tyska klubben efter den obligatoriska läkarundersökningen.

Kruse har tidigare bland annat tillhört Werder Bremen, Wolfsburg och Borussia Mönchengladbach och är möjligen en ersättare till svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson, som under en längre tid har kopplats ihop med en flytt från klubben.

Andersson, som förra säsongen stod för 13 mål och tre assist på 36 matcher i Tyskland, har kontrakt till sommaren 2022 och har bland annat rapporterats vara aktuell för klubbar som Brighton & Hove Albion, Valencia, Schalke 04, Villarreal, Newcastle och Lille. Dessutom kunde Fotbollskanalen nyligen avslöja att Celtic överväger att lägga ett bud på omkring 60 miljoner kronor på anfallaren.

Union Berlins vd Oliver Ruhnert har dock tidigare uttalat sig om att klubben endast kan tänka sig att sälja svensken om en intresserad klubb utlöser spelarens utköpsklausul.  Enligt skotska tidningen Daily Record har intresserade klubbar möjlighet att landa svensken i en “lågprisaffär” – men bara om de slår till före söndag morgon. Då är prislappen på ungefär 45 miljoner kronor. Tidigare har dock Expressen rapporterat att Union Berlin kräver 60 miljoner kronor för svensken, medan tyska tidningen SportBild uppgett att Union kräver runt 55 miljoner kronor vid en försäljning.

Publicerad 2020-08-06 kl 18:25

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto