Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Solskjær vill ersätta Nilsson Lindelöf - fransk back förstavalet

Sillybloggen

Manchester United uppges vara på jakt efter en ny mittback. Enligt ESPN vill nu norske chefstränaren Ole Gunnar Solskjær plocka in RB Leipzigs talangfulle fransman Dayot Upamecano, 21, som under förra säsongen imponerade i det tyska laget.

Uppgifterna gör gällande att Solskjær prioriterar att få in en mittback av högsta kvalitet som kan bilda mittbackspar med lagkaptenen Harry Maguire och att Upamecano är tränarens förstaval. Därmed skulle en sådan affär möjligen innebära mindre speltid för svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf, som under förra säsongen bildade mittbackspar med Maguire i United. Enligt ESPN är Solskjær lite bekymrad över om han kan lita på Lindelöf och Eric Bailly, och tror samtidigt på att det är möjligt att finna en överenskommelse med Leipzig om Upamecano före den 5 oktober.

Upamecano anslöt vintern 2017 till RB Leipzig från Red Bull Salzburg och har kontrakt med den tyska klubben till sommaren 2023. Förra säsongen stod han för två assist på 38 matcher. Upamecano har ännu inte gjort debut i Frankrikes A-landslag, men är uttagen i landslagets Nations League-trupp, som i september ställs mot Sverige och Kroatien i A-divisionen.

Annons

Manchester United uppges även sedan tidigare vara nära att värva Ajax nederländske mittfältare Donny van de Beek. ESPN skriver också att parterna snart kan komma att offentliggöra den affären.

Publicerad 2020-08-31 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto