POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Uppgifter: Wolves sätter nytt transferrekord för portugisisk 18-åring

Wolves uppges enligt portugisiska Record och Fabrizio Romano vara nära att värva Portos 18-åriga anfallare Fabio Silva.

Silva har stått för tre seniormål på 24 matcher för Portos A-laget. Han ses av många som en av Europas stora anfallstalanger, och blev så sent som i juni nominerad för det prestigefulla priset “Golden Boy” för bästa spelare under 21. Förra året var det Silvas landsman João Felix som vann priset.

Men under 2019 gjorde Silva 33 mål på 39 matcher när han ledde Portos U19-lag till att bli Uefa Youth League-mästare och U19-ligamästare i Portugal. Silva är även Portos yngsta debutant i en ligamatch, yngsta startspelare och yngsta målgörare i klubbens historia.

Enligt Romano kommer övergångssumman att landa på 40 miljoner euro (415 miljoner kronor). Han kommer att skriva på ett femårskontrakt inom de kommande timmarna och läkarundersökning hos Wolverhampton är redan inbokat.

Wolverhampton har ett rykte för att värva portugisiska spelare. Huvudtränaren Nuno Espirito Santo och hans ledarstab är portugiser, och har nio portugisiska spelare – varav fyra spelar för det portugisiska landslaget.

Publicerad 2020-09-05 kl 16:25

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto