Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bråtveit öppnar för att lämna: "Behöver speltid"

Djurgårdens norske målvakt Per Kristian Bråtveit, 24, anslöt inför förra säsongen från Haugesund och blev i fjol noterad för tio allsvenska matcher när Djurgården tog SM-guld. Bråtveit inledde som ordinarie, men blev sedan petad till förmån för Tommi Vaiho.

Bråtveit inledde även den här säsongen med tre raka seriematcher på bänken, men fick sedan starta i 18 raka allsvenska matcher fram till att han senast blev petad mot Hammarby (1-1) på Tele2 Arena.

Nu öppnar Bråtveit därmed, i en intervju med Aftonbladet, för att lämna Djurgården. Han berättar att han är besviken över att han inte fick spela i derbyt och att han tycker att situationen är tuff. Han skulle gärna vilja stanna i Djurgården, men samtidigt känner han att han behöver speltid.

ANNONS

– Jag har inte tänkt på det än (om han ska spela vidare i Djurgården 2021). Det är långt till fönstret öppnar. Jag vill träna på här i Djurgården. Jag vill betona att det allra bästa vore om jag kunde kämpa mig tillbaka och bli startman i Djurgården, men om det inte händer under hösten så måste jag vara ärlig mot mig själv och klubben. Jag behöver speltid. Får jag inte den här så måste jag hitta något annat. Det bästa vore om det blev i Djurgården, men om det inte blir så kan jag inte sitta vidare på bänken. Min ålder är en fin ålder för målvakter om du får spela matcher, så då måste jag hitta ett ställe där jag får speltid, säger han till Aftonbladet.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har tidigare varit tydliga med att Bråtveit inte presterat som de vill i allsvenskan. Bergstrand sa bland annat inför mötet med Hammarby, till Aftonbladet, att Djurgården behöver ett “betydligt bättre målvaktsspel” och att laget har släppt in “väldigt enkla mål”. Bråtveit menar dock nu att han inte håller med.

ANNONS

– Att målen vi släpper in är för enkla? Jag tycker inte det. Om jag hade hållit med så hade jag varit mindre besviken. Men jag håller inte med. Självklart blir jag sur över alla mål vi släpper in, alla målvakter vill alltid bli bättre. Något av målen ska jag ha tagit. Men att det skulle vara så många enkla mål? Nej. Man behöver inte hålla med sina tränare om allt även om man respekterar varandra, säger han till Aftonbladet.

Bråtveits avtal med Djurgården sträcker sig över 2022.

Publicerad 2020-10-13 kl 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto