Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Häcken värvar duo från Elfenbenskusten

Sillybloggen

Bénie Traore och Yannick Adjoumani. Så heter BK Häckens senaste nyförvärv. På onsdagen presenterades 18-åringarna från Elfenbenskusten officiellt på Häckens hemsida.

Sportchefen Martin Ericsson är nöjd med sina två senaste tillskott:

– Det är två väldigt spännande och talangfulla spelare som vi följt noggrant under en tid, säger han i en kommentar.

Båda spelarna kommer från ASEC Mimosas i Elfenbenskusten där Traore spelar yttermittfältare, medan Adjoumani trivs bäst som vänsterback.

Att just Häcken lyckas värva Bénie Traore är ett gott betyg för klubbens arbete. På sin hemsida skriver Hisingenlaget att yttern uppvaktas av flera klubbar i Europa, men att hans val alltså till slut föll på Häcken.

– Det är en extra dimension att det är en talang som normalt inte kommer till Sverige eller Skandinavien. Han är fransktalande och det blir ofta en naturlig väg till Frankrike eller Belgien för de spelarna. Att han väljer oss gör det ännu mer spännande och vi får hoppas att det blir så bra som vi tror, säger sportchef Ericsson.

Annons

Kontraktet med Traore är skrivet över fyra år medan Adjoumani lånas in under ett år, där Häcken har en köpoption på tre år inskrivet i avtalet.

Publicerad 2020-12-30 16:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto