Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Real Madrid värvar Alaba

5v

Bayern München-backen David Alaba, 28, sitter på ett utgående avtal med Bayern München och har under en längre tid kopplats ihop med en flytt från den tyska storklubben.

Nu uppger spanska tidningen Marca att det är klart att Alaba kommer att ansluta till Real Madrid i sommar. Tidningen skriver att parterna har kommit överens om ett kontrakt över fyra år och en lön på runt elva miljoner euro, drygt 111 miljoner kronor om året. Alaba blev den 1 januari fri att förhandla om sin framtid med andra klubbar, och då uppges Real Madrid ha lagt fram ett förslag.

ANNONS

Alaba uppges även redan ha genomfört den obligatoriska läkarundersökningen för att kunna genomföra en övergång till “Marängerna”. Enligt Marca uppges även Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool och Chelsea ha visat intresse för österrikaren.

Alaba anslöt under sommaren 2008 till Bayern Münchens akademi och har sedan dess varit klubben trogen med undantag för en utlåning till Hoffenheim under vårsäsongen 2011. Han har bland annat varit med och vunnit nio Bundesliga-titlar och två Champions League-titlar under sin tid i Bayern.

Alaba är den här säsongen noterad för ett mål och en assist på 22 matcher med Bayern München.

Publicerad 2021-01-18 kl 23:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto